Stellaburen – för djurets säkerhet.

Träull

Om träullen

Nu har vi äntligen fått hem våran träull. Pris: 1 säck á 8-10 kg 459 kr inkl moms. Hämtas hos oss.


Från början uppfanns träull som ett hygieniskt packalternativ, istället för halmen. Det är ett isolerande träfibermaterial som kräver sin process och olika steg. Träull innehåller inga tillsatsämnen, och är en uthållig produkt. Naturmässigt och ekologiskt, därför ingen fara att bränna träullen eller komposteras. Används även av många som har jordgubbsland då man lägger det runt varje planta.

Denna träull har tillverkats sen år 2000. Man har nu jobbat i 18 år med framtagning av träull, så kunskap och erfarenhet finns när det gäller att ta fram en bra produkt. Det används norrländsk fura, och efter skärningen så har det monterats ett skak verk där det mesta av damm och mindre skräpmaterial sorteras bort från slutprodukten. Vår träull är gjord av barkad ved för extra bra kvalitet. Kan säga att den är snickartorr. I det sista av flera steg i processen så används en löspress som pressar ihop träullen till 10 kilos balar.

Träullen och dess funktion har under senaste åren upptäckts av fler och fler djurägare. Till hundar, höns och kaniner m.m. Många har efter många års användning av halm börjat byta till träull som är rent till skillnad från halmen. I halmen förekommer det nämligen mögelsporer och halmsporer som blir som ett mjöl och dammar. Det är inte bra för t.ex. hundarnas nos och dess luktsinne. Därför är det många jägare som slutat använda halmen. Även mindre besök till veterinären pågrund av dålig ”jaktnos” m.m. Träullen är behaglig att ligga på, torkar effektivt hundens fuktiga päls och hindrar tassarna att förhårdna. Håller pälsen gott doftande. Så i motsats till halm så utgör träullen heller ingen fara för hundens/djurets hälsa.

Så varför inte testa Sveriges renaste träull till hundkojan, kåpan, hönsgården eller kaninburen? Välkomna att beställa!

Liten hund i träull